2018-10-29 15:28:23• hírek • Bede Emőke

Komoly fejlesztések előtt áll a szatmári reptér

A Szatmár Megyei Tanács hétfő délután újabb soros ülését tartotta, melynek egyik napirendi pontja a költségvetés-kiegészítés jóváhagyását célozta meg.

A megszavazott határozattervezet értelmében a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház büdzséjéből átcsoportosítottak 1,3 millió lejt a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGAPSC) kasszájába, hogy ezáltal biztosítani tudják az alkalmazottak októberi bérét is. Emellett egy másik komoly összeg a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér fejlesztésére lett elkülönítve, melyet az ugrásszerűen megnőtt utasforgalom és az egyre több járat indokol.


Bővítésre kerül a váróterem annak érdekében, hogy a külföldre tartó utasok és a belföldi járatokra várakozók ne zavarják egymást. Annál is inkább, mert a WizzAir hamarosan háromra, majd április 1-től négyre emeli a Szatmárnémetiből London fele induló járatainak számát. Mi több, Pataki Csaba tanácselnök abbéli reményének is hangot adott, hogy áprilisig sikerül más irányba tartó járatokat is elhozni városunkba. Ugyanezen oknál fogva szeretnék bővíteni a parkoló kijáratát is, ahol a gépek érkezése után kisebb dugó szokott kialakulni az autóval távozó utasok miatt.
 

A WizzAir 2016. októberétől szállítja az utasokat a Szatmárnémeti Nemzetközi Reptérről. Ezzel a szatmári az ország tizedik olyan repterévé vált, ahonnan a fapados légitársasággal repülhetnek az utazni vágyók. A kezdetektől a mai napig a légitársaság szolgáltatásait már több mint 68 ezren vették igénybe, ennyien indultak városunkból London felé vagy vissza. Az eddigi menetrend 2019. április elsejétől hétfő, szerda, péntek és vasárnapi napokra változik, viszont a jegyárak változatlanok maradnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: